vrijdag 9 februari 2024

JULES EN MARIE GAAN NAAR SCHOOL (week 2)

Maandag 5/02

Na een deugddoend weekend mochten we vandaag weer naar school. We speelden met veel enthousiasme in de hoekjes. Juf Lies liet ons direct ook al een beetje werken. We moesten de schoolspullen sorteren volgens kleur en de boekentassen aan elkaar puzzelen. Juf Lies keek of dat al goed lukte en hielp waar nodig.














Daarna leerden we een liedje zingen en mochten we met alle vriendjes van de klas dansen. Dat was leuk!



We aten eerst nog een stukje fruit en dan was het al tijd om buiten te spelen. Na de speeltijd kregen we turnen van juf Tiffany en de voormiddag zat er alweer op!

Na de middag hoorden we een vreemd geluid in ons klasje... Bèèh... Onze schaapjes, Visi en Tatie! Zij hadden ook honger, dus gingen we ze samen met juf Caroline (die voor onze schaapjes zorgt) voederen. Daarna mochten we nog een beetje spelen op de speelheuvel.


















Wat een leuke, maar vermoeiende dag! We werden al een beetje moe, dus besloten we om samen een snoezelhoekje te maken in de klas. 







Ook Jules verlangde naar zijn bedje, dus stopten we hem in zijn bed en zwaaiden hem met een zoentje tot morgen!

Dinsdag 6/02

Vandaag mochten we weer gaan turnen, normaal bij meester Louis, maar die was jammer genoeg ziek, dus gingen we turnen met juf Lies. 








Na de speeltijd kregen we het verhaal van Jezus en de kinderen te horen. Het vertelt ons dat Jezus iedereen graag ziet en dat iedereen welkom is. Net zoals in onze klas. We zijn allemaal vriendjes en dragen zorg voor elkaar. We zongen ons liedje nog eens en mochten elk ons kaketoetje in onze 'vriendjesboom' hangen. 











In de namiddag mochten we nog een beetje spelen met de vriendjes van juf Karen en we maakten samen onze ontdekbak leeg. Daarna trokken we er samen op uit. Deze keer iets verder dan de schooltuin met de schaapjes. We deden een kleine wandeling rond de school en mochten daarna naar huis. Tot morgen!







Woensdag 7/02

Viel het jullie al op? Juf Lies veranderde onze klasinrichting een beetje. Nu is ons boekenhoekje veel groter en hebben we genoeg ruimte om samen met onze vriendjes in een boekje te kijken.



We lieten ons vandaag ook in de andere hoekjes weer helemaal gaan! 









Daarna leerden we over de kleur GROEN, dezelfde kleur als Jules zijn boekentas en trui. We mochten allemaal op zoek gaan in de klas naar iets groen. 











En om de dag mooi af te sluiten, presenteren de kaketoetjes jullie.... 


Donderdag 8/02

Het einde van de week is in zicht en dus vlogen we er vandaag nog eens goed in.






Bij het onthaal mochten we allemaal een groen bolletje in een potje leggen. Dat was niet makkelijk, want we moesten dit met een pincet pakken.












Daarna mochten we dit zelfstandig doen in onze ontdekbak, die nu met kleurtjes gevuld is.






Juf Lies leerde ons ook een beetje toveren... Ze vertelde ons een verhaaltje over Jules, die zijn slaapkamer in geel en blauw wou schilderen. Maar wat er toen gebeurde, dat konden we bijna niet geloven... De verf werd groen!!! Eerst zien en dan geloven, dus gingen we zelf aan de slag! En ja hoor...







Onze namiddag vloog alweer voorbij. We speelden nog wat, aten koekjes en speelden een kimspel. Wij moesten onze oogjes sluiten terwijl juf Lies telkens een of twee spulletjes verstopte. Dan moesten wij raden wat er weg was. En wat konden wij dat goed!




Tot morgen, lieve schatten, dan zetten we samen goed de vakantie in!

Vrijdag 9/02

Vandaag was het de laatste dag van de 'Helm op, fluo top!' -actie. Daarom mochten we allemaal onze mooiste fluo outfit aantrekken. We zetten de dag goed in met wat ochtendgymnastiek! 





Daarna mochten we wat spelen in de klas. De pelikaantjes (tweede kleuterklas) mochten eens bij ons op bezoek komen. Dat was leuk, want we zagen enkele bekende gezichten. We maakten samen Jules wakker. Ook hij trok zijn mooiste fluokleren aan.










Na de speeltijd speelden we samen een spelletje. We mochten een kaartje kiezen, zeggen welke kleur het kaartje had en het dan in de juiste boekentas stoppen. 











We speelden nog wat verder in de hoekjes en mochten een fluowerkje maken!







In de namiddag ging het er wat rustiger aan toe. Alyx en Vik maakten nog hun knutselwerkje en na ons koekje keken we naar TikTak. 









En nu onze batterijtjes opladen, want na de vakantie vliegen we er opnieuw in. Fijne vakantie allemaal! Tot snel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

BRAVO, KLEIN WIT VISJE (week 1)

  Maandag 13/05 Goeiemorgen. Na een lang weekend zijn we weer klaar om er tegenaan te vliegen! Vandaag startten er 4 nieuwe kindjes. Welkom ...