vrijdag 1 maart 2024

OVER EEN KLEINE MOL DIE WIL WETEN WIE ER OP ZIJN KOP GEPOEPT HEEFT (week 1)

 Maandag 26/02

Goeiemorgen! Hopelijk is iedereen goed uitgerust, want wij vliegen er vandaag weer met een knal in! Juf Karen iets minder, zij was ziek en dus mochten de vriendjes van haar klas bij ons komen spelen. Het was druk, maar plezant in onze klas.






Na de speeltijd mochten we gaan turnen bij juf Tiffany. Lekker stoom afblazen. Al snel zat de (voor)middag erop. We verzamelden in de kring en konden onze ogen niet geloven... Wat lag daar nou? Een drolletje? Van wie is dat?! We probeerden het mysterie op te lossen, maar we waren (echt waar!!!) allemaal onschuldig. We luisterden naar het verhaaltje van juf Lies: 'Over een kleine mol die wou weten wie er op zijn kop gepoept had'. Vol spanning zaten we te luisteren. En eindelijk kregen we ons antwoord: het was een drolletje van Bullebak, de hond uit het verhaal!

Daarna mochten we zelf drolletjes maken, (met plasticine gelukkig)! 





We kregen vandaag supernieuws! Alice werd dit weekend grote zus. Proficiat! We werkten allemaal samen om een mooi geboortegeschenkje te maken.


We leerden ook over de kleur ZWART, zoals het bontjasje van mol. We mochten elk een zwarte parel kiezen uit de bak en deze in het bord steken. Er waren ook heel wat kindjes die een zwarte trui of broek aanhadden, hoe leuk!














En zo zat de eerste dag er alweer op, tot morgen!


Dinsdag 27/02

Goeiemorgen allemaal, goeiemorgen zonnetje, wat zijn we blij dat ook jij kwam piepen vandaag! Met heel veel 'goesting' begonnen we aan onze dag.









Tijd om Jules wakker te maken! Bij het onthaalspelletje mochten we een zwart potlood uitkiezen en een drolletje tekenen. 












Na de middag speelden we blindemannetje. We moesten raden wie er voor ons stond, is het een jongen of een meisje? Of misschien is het wel de juf! 😜








Gelukkig bleven we geen blinde molletjes en weet je wat we toen zagen? Een zandbak die wel heel erg naar ons stond te lonken! 





We werkten ook nog wat verder aan het knutselwerkje voor de babyzus van Alice.



En na de speeltijd genoten we van ons koekje in de zalige zon!






Tot morgen!

Woensdag 28/02

Wat hebben we zin in vandaag! Het is een speciale dag, want vandaag krijgen we bezoek van... enkele dieren uit het boek 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft'!

Maar eerst rustig wakker worden in de hoekjes:






Samen maakten we Jules wakker, want ook hij was benieuwd naar het bezoek van de diertjes! 


Vandaag was het helaas zonder zon te doen... Byebye zonnebril!


Arthur bracht een heel mooi bloemetje mee naar de klas. Een geel krokusje! De eerste voorbode van de lente. Zo fijn dat we deze kleine geluksmomentjes met elkaar mogen delen!



En dan, na lang genoeg wachten, was het moment er eindelijk: het bezoek van de dieren (en hun drolletjes)! Genieten jullie mee? Neem ook zeker een kijkje op de blog van de ara's en de kolibries voor nog meer foto's.














































Tot morgen!


Donderdag 29/02

Goeiemorgen allemaal! De dag ging rustig van start: we speelden wat in de hoekjes, keken samen in boekjes en haalden werkjes in.






We maakten samen Jules wakker, maar ojee, er lag een drolletje op zijn hoofd! Van wie is dat nou? We staken het snel op juf Lies, maar zij wist van niks. Hmm, het blijft een mysterie. Bij het onthaalspelletje luisterden we naar de geluiden van de verschillende dieren uit het boek, dan moesten wij raden welk dier we hoorden.



Na de speeltijd luisterden we nog eens naar het verhaaltje. Deze keer moesten we goed opletten wie welke kaka legt. Want na afloop van het verhaal moesten we het juiste dier bij de kaka'tjes hangen. 










En dan mochten we weer zelf aan de slag! 









Na de middag lieten we ons kaarsje branden om Jezus dank te zeggen voor Manon, de kleine zus van Alice. Fiere zus mocht vandaag haar cadeautje van de klas meenemen.






Daarna mochten we in de hoekjes en gingen we schilderen. Dat deden we wel op een heel speciale manier: met knikkers! We herhaalden de kleur zwart.






Tot morgen!


Vrijdag 1/03

Vrijdag, de deur naar het weekend staat al op een kier. Wij vliegen er vandaag met veel zin in! We begonnen de dag in de hoekjes. De pelikaantjes toonden ons de poppenhoek boven en hielpen ons met opruimen.










Na de speeltijd leerden we Franciscus kennen, een vriend van Jezus. Uit het verhaaltje leerden we dat we helemaal niet bang hoeven te zijn van dieren. Dieren zijn ook onze vrienden!




En toen mochten we weer in de hoekjes, joepie!








Na de middag was het spelcarrousel met de ganse kleuterschool. Wij werkten samen met de klas van juf Karen en juf Tine. We speelden eerst elk in onze eigen klas een spelletje en daarna mochten we vrij in de andere klassen gaan spelen. Het was MEGA-leuk!(TIP: Kijk ook zeker eens op de blog van de ara's en de kolibries voor meer foto's.) 





We aten nog koekjes en dan was het alweer tijd om naar huis te gaan. Wat gaat de tijd toch snel als je jou amuseert!

Fijn weekend en tot maandag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

BRAVO, KLEIN WIT VISJE (week 1)

  Maandag 13/05 Goeiemorgen. Na een lang weekend zijn we weer klaar om er tegenaan te vliegen! Vandaag startten er 4 nieuwe kindjes. Welkom ...